קייס סעיד, 61, פרופסור למשפטים בדימוס, נבחר ביום ראשון לנשיא הבא של תוניסיה, ברוב גדול של מעל 70%.
מולו התמודד אייל התקשורת נביל קארואי, 56, ששוחרר לאחרונה מהכלא לאחר שנעצר באשמת הלבנת הון והונאת מס, וניהל את מסע הבחירות מבין כותלי הכלא.
קארואי טען שהוא חף מפשע, ושמעצרו נועד לפסול אותו מהתמודדות בבחירות. עם זאת, לאחר פרסום התוצאות, קארואי הודה בהפסד ובירך את יריבו.
זמן קצר לאחר פרסום סקרי הניצחון שלו, הופיע הנשיא הנבחר בפני תומכיו בתוניס, והודה ל"צעירים שהפכו דף חדש בתולדות תוניסיה", לדבריו. "ננסה לבנות תוניסיה חדשה. צעירים הובילו את הקמפיין הזה, ואני אחראי עליהם", אמר.
סעיד זכה לתמיכה רבה מצד הצעירים והצעירות, בין השאר בזכות התדמית "הנקייה" שלו, כאדם שאינו ניתן להשחתה.
"סעיד נקי ומייצג אותנו. אנו יודעים היטב שאין לו שרביט קסמים", צוטט סטודנט, מתומכיו של סעיד.
מועדת הבחירות נמסר כי אחוזי ההצבעה עמדו על 55%.
סעיד, המכונה "הרובוט", בזכות התנהלותו הנוקשה, ניהל קמפיין שמרני, כמעט ללא פרסום, על מסר של יושרה והתנגדות לשחיתות, שכוון כלפי הצעירים בתוניסיה.
סעיד היה חבר בוועדת המומחים שסייעה לפרלמנט לנסח חוקה חדשה לאחר פרוץ "האביב הערבי", שאומצה בשנת 2014, והופיע, מדי פעם, כפרשן פוליטי בטלוויזיה.
כחלק מקפיין הבחירות, הבטיח רפורמות בשיטת הבחירות ברמה המקומית, האזורית והארצית.
כשבוע לפני הבחירות הודיע כי לא יתמודד בעת שיריבו בכלא, ושאשתו, איכרף צ'ביל, לא תחזיק בתואר הגברת הראשונה, אם הוא יבחר לנשיא.
מבקריו תקפו את השקפותיו השמרניות של סעיד בנושאים החברתיים. בראיון לעיתון מקומי, הוא האשים מעצמות זרות בעידוד ההומוסקסואליות במדינה. כמו כן, הוא תומך בהשבת עונש המוות, שמושעה במדינה מאז 1994, ומתנגד לירושה שווה לגברים ונשים.
הבחירות נערכו לאחר מותו, בחודש יולי, של הנשיא הנבחר הראשון בתוניסיה באופן דמוקרטי, בז'י קאיד אסבסי.
אסבסי נכנס לתפקיד בשנת 2014, שלוש שנים לאחר ההתקוממות העממית שהובילה להפלת השליט המכהן זין אל-אבידין בן עלי, והציתה את האביב הערבי.
עם זאת, למרות שהאביב הערבי העניק לתוניסיה דמוקרטיה לפני שמונה שנים, הוא טרם סיפק את ההשגים הכלכליים שמחולליו קיוו להם.
https://www.theguardian.com/world/2019/oct/14/tunisia-election-exit-polls-point-to-landslide-win-for-robocop-kais-saied
(כתבה: BBC צילום: Zoubeir Souissi/Reuters)